SPW 't Stadspark

Toegankelijkheid

Op ons speelplein vinden we de zorg voor elk kind heel belangrijk. We streven er ook naar zoveel mogelijk kinderen toe te laten op onze werking, ongeacht afkomst, thuissituatie of moedertaal.

Heb je een kind met een andere vorm van beperking en twijfel je of je kind al dan niet kan komen? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar info@spwstadspark.be. We bekijken graag samen met jou wat we kunnen doen om de beste zorg te bieden.

Kinderen met een andere moedertaal dan het Nederlands

Spelen is een universele taal. Kinderen met een andere moedertaal dan het Nederlands zijn welkom, al is een basiskennis van het Nederlands wel zeer sterk aan te raden.

Kinderen met een (fysieke en/of mentale) beperking

Kinderen met een mentale leeftijd van minstens vijf jaar zijn welkom op onze SPW. Ze spelen dan gewoon mee met de groep waar hun mentale leeftijd bij past. Helaas kunnen wij onvoldoende zorg bieden voor kinderen die een mentale leeftijd hebben lager dan vijf jaar. Ons team is niet in staat de zorg te bieden die deze kinderen nodig hebben. Sociale interactie met het kind dient wel mogelijk te zijn.

Voor kinderen met een fysieke beperking staat onze deur open. We zouden dit weliswaar graag vooraf weten, zodat we hiermee rekening houden bij het plannen van activiteiten (bv. een parcours is niet echt handig voor iemand in een rolstoel).

Voor je een kind met een beperking naar ons speelplein brengt, hebben we graag vooraf een mailtje op info@spwstadspark.be, met hierin de nodige, concrete informatie over het kind. Zo kunnen we beoordelen of we voldoende opvang voor het kind in kwestie kunnen bieden. Zo kunnen we onze activiteiten optimaal afstemmen op je kind zijn capaciteiten.